NL EN

Het Nationaal Park

Nationaal Park de Biesbosch bestaat uit 2 gedeeltes, de Brabantse Biesbosch en de Hollandse Biesbosch aan de kant van Dordrecht. Beide zijden van de Biesbosch zijn toegankelijk, de Brabantse zijde vanuit Drimmelen, waar ook De Biesbosch In gevestigd is. Om in de Biesbosch een bootje te huren is de haven van Drimmelen, met meerdere verhuurders de beste locatie. De sloepen van De Biesbosch In zijn voor iedereen bestuurbaar, ook zonder vaarbewijs.

Varen en Vissen in de Biesbosch

Na een jarenlange herontwikkeling van de Biesbosch is het gebied nu groter en toegankelijker dan ooit. Nieuwe vaarroutes, wandelroutes zijn aangelegd en het water heeft meer de ruimte gekregen dan ooit. Bij een bezoek aan de Biesbosch is het wel belangrijk je aan de parkregels te houden. Laat geen rommel en afval achter tijdens je verblijf in de Biesbosch en laat de natuur intact. Zo kan iedereen nog generaties lang van dit bijzondere stukje Nederland genieten.
Ook heeft de Biesbosch en de rivier De Amer tal van goede visstekken waar u o.a. Snoek, Snoekbaars, Karper, Voorn en ook Meerval vangt. Bij De Biesbosch In huurt u uw visboot voor een super mooie visdag op het water. Een dagvergunning om in dit gebied te mogen vissen boekt u bij ons eenvoudig online. Op de dag van vertrek ligt de dagvergunning voor u klaar!

Overnachten in de Biesbosch

In en om de Biesbosch zijn vele overnachtingsmogelijkheden aanwezig. Middenin de Biesbosch is een campingboerderij gelegen (De Biesboschhoeve, Biesbosch), enkel bereikbaar per boot. Een fantastische ervaring met het hele gezin. Tentje mee, slaapzakken mee en slapen onder de sterren. Als je overnacht in de Biesbosch bieden we de mogelijkheid extra gunstig een boot te huren en krijgt u 12 liter brandstof gratis!
Naast overnachten in de Biesbosch, zijn er ook overnachtingsmogelijkheden aan de rand van de Biesbosch. Wildkamperen is verboden.

10 Parkregels van de Biesbosch

Nationaal park De Biesbosch heeft 10 parkregels waaraan iedere bezoeker zich dient te houden:

  1. De maximum vaarsnelheid in de kreken is 6 km/uur. In sommige grotere kreken mag je 9 km/uur

  2. Beroepsvaart heeft altijd voorrang

  3. Het is verboden om afgesloten gebieden of kreken in te gaan

  4. Aanmeren mag alleen bij aanlegsteigers, meerpalen en speelweides.

  5. Kamperen mag alleen op aangegeven plekken: wild kamperen is verboden

  6. Kampvuren zijn niet toegestaan.

  7. Barbecues moeten tenminste 40 cm boven de grond staan

  8. Neem afval mee in een vuilniszak en gooi het bij ons bij terugkomst in de afvalcontainer.

  9. Vissen mag alleen met een vergunning (Bij ons verkrijgbaar! Boek online bij uw reservering)

  10. De Biesbosch is een stiltegebied, respecteer dit. Harde muziek en overige overlast gevend geluid is niet toegestaan.

Note: In het nationale park De Biesbosch zijn GEEN toilet voorzieningen aanwezig, houdt hier rekening mee! Dus voordat u thuis vertrekt.... Alvast bedankt!

Neem uw afval mee in een vuilniszak, wij hebben een afval container waar u gratis uw afval kunt deponeren. Houdt de Biesbosch netjes! Zodat we nog generaties lang kunnen genieten van de mooie natuur. "Met hetzelfde gemak, gooi je het in de afvalbak!"